Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» сприяє розвитку муніципального права шляхом залучення науковців до вироблення законодавчих пропозицій

 

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» сприяє розвитку муніципального права шляхом залучення науковців до вироблення законодавчих пропозицій

Наукова школа муніципального права Академії праці, соціальних відносин і туризму за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» розвиває науково-практичну платформу для вироблення пропозицій щодо вдосконалення законодавства про місцеве самоврядування. Починаючи з грудня 2021 року, двічі на рік, Академією праці, соціальних відносин і туризму зорганізовано серію заходи для здійснення досліджень і підготовки пропозицій у сфері муніципального права, а саме – Всеукраїнський конкурс «Краща наукова праця з муніципального права» та Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Муніципальна реформа в контексті євроінтеграції України: позиція влади, науковців, профспілок та громадськості».  

Так, за результатами Всеукраїнського конкурсу та VII Всеукраїнської науково-практичної конференції, проведених у серпні 2023 року, Академією спільно з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» було напрацьовано та узагальнено пропозиції щодо внесення змін до законодавства про місцеве самоврядування в Україні. Узагальнені пропозиції були направлені на розгляд Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України та Комітету Верховної ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Детальніше з пропозиціями можна ознайомитися за ПОСИЛАННЯМ.

Окрім цього, за результатами Конференції підготовлено та опубліковано тези доповідей VII Всеукраїнської науково-практичної конференції, в яких містяться обґрунтування і детальний опис пропозицій щодо внесення змін до муніципального законодавства. Детальніше з тезами доповідей можна ознайомитися за ПОСИЛАННЯМ.

З детальною інформацією про Всеукраїнський конкурс «Краща наукова праця з муніципального права» та VII Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Муніципальна реформа в контексті євроінтеграції України: позиція влади, науковців, профспілок та громадськості» можна ознайомитись, переглянувши ВІДЕО.